Aandacht in de pers en op social

Je wilt aandacht voor een bepaald issue of die nieuwe campagne. Je deskundigheid onderstrepen of bekendheid geven aan regelgeving en nieuwe diensten. In de pers en op social media.

Leene Communicatie helpt bedrijven en overheden met free publicity. We zorgen op journalistieke wijze voor aandacht in de pers en op social. Met blogs en opiniebijdragen, persberichten en achtergrondverhalen en door het regelen van interviews. Met relevante inhoud creëren we nieuwswaardige content en zorgen we ervoor dat je boodschap bekendheid krijgt bij uiteenlopende doelgroepen.

Diensten

 • Advies & concept
  We helpen doelstellingen en kernboodschappen te bepalen en prioriteiten te stellen. In co-creatie ontwikkelen we effectieve PR-strategieën en -concepten als fundament van een pro-actief PR-beleid.
 • Woordvoering en persvoorlichting
  Niet iedere organisatie heeft een eigen persvoorlichter of woordvoerder in huis. Voor die bedrijven en overheden bieden wij flexibele oplossingen op maat. Ook voor tijdelijke samenwerkingsverbanden of projecten kunnen we flexibel bijspringen. Vanzelfsprekend zijn we ook op interim-basis inzetbaar voor ondernemingen, ministeries, provincies en grotere gemeenten. Onze adviseurs hebben ruimte ervaring op dit terrein.
 • Mediarelaties 
  Door op een goed moment een relevant onderwerp bij de juiste journalist onder de aandacht te brengen, creëer je vaak effectieve media-aandacht. Geen schot hagel dus, maar het gericht en persoonlijk benaderen van geselecteerde journalisten. Dat is wat onze aanpak kenmerkt.
 • PR-content
  We maken aantrekkelijke, journalistiek geproduceerde content die geschikt is voor PR en social media. Achtergrondartikelen, interviews, blogs, persberichten, nieuwsvideo’s, reportages, opiniebijdragen en vaak ook fotografie, animaties of infographics.
 • Onderzoek
  We peilen meningen, brengen trends in kaart en houden bij wat er online, op social en in nieuwsmedia over jezelf of jouw issues gezegd wordt. Rapporteren doen we via overzichtelijke dashboards die optimaal inzicht geven en helpen bij het vervolg.
 • Trainingen
  Hoe ga je om met kritische vragen en hoe verwoord je je verhaal kernachtig? Hoe breng je je boodschap goed over? We verzorgen praktische mediatrainingen waarin we je in korte tijd leren een verhaal te vertellen voor verschillende media.
 • Perslijsten en distributie
  We verzorgen de verspreiding van PR-content en maken daarbij gebruik van op maat gemaakte medialijsten. Zo nodig werken we in dezelfde systemen of we geven je toegang tot onze contacten. Uiteindelijk gaat het erom dat je boodschap ook daadwerkelijk de gewenste doelgroep bereikt.