Het draait om de inhoud

De doelgroep moet direct begrijpen wat er staat. Je hebt webteksten nodig die aantrekkelijk én goed vindbaar zijn. De merktaal moet doorklinken in alle uitingen. Of je wilt gewoon een goed geschreven rapport, in foutloos Nederlands. Dat is het specialisme van onze tekstschrijvers.

Tekstcreatie en redactie is van oudsher de kracht van Leene Communicatie. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tekst nog steeds de beste manier is voor informatieverwerking. Wij worden warm van het toegankelijk en aansprekend maken van ingewikkelde onderwerpen. Met tekstschrijven en redactie helpen we organisaties: praktisch en degelijk. Omdat we beschikken over veel inhoudelijke kennis hebben we vaak aan een half woord genoeg. Specialismen zijn begrijpelijkheid, journalistieke storytelling en content marketing.

Diensten

 • Tekstschrijven
  Webteksten, whitepapers, kennisdossiers en position papers en speeches. Creatieve posts voor social, voice-overteksten, jaarverslagen. Wij schrijven het. To the point. Inhoudelijk. En degelijk in de aanpak.
 • Redactie
  We zijn goed in het zorgvuldig redigeren en herschrijven van uiteenlopende redactionele uitingen. Van beleidsadvies tot evaluatie en van onderzoek tot nieuwsbrief. Wat het ook is: we maken er een prettig leesbaar verhaal van.
 • Content voor digitale uitingen
  Of het nu gaat om snack-tekst, longreads, webcare of contentmarketing; we maken vaak en veel content voor digitale uitingen, die bovendien goed vindbaar is.
 • Advies & concept
  We begeleiden redactievergaderingen en storytelling-projecten, bedenken redactionele formats, adviseren over tone of voice en leiden grote webcontent-migraties. Voor welke uitdaging je ook staat: we brengen al onze denkkracht voor je in stelling.
 • Begrijpelijke overheidscommunicatie
  Voor overheidsorganisaties wordt duidelijk communiceren steeds belangrijker. We zijn al meer dan vijftien jaar een bureau voor overheidscommunicatie. We geven schrijftrainingen aan ambtenaren, helpen organisaties inclusief communiceren via beeldbrieven en maken beleidsteksten aansprekender.
 • Onderzoek
  Met focusgroepen of kwantitatief via online onderzoek testen we kernboodschappen en teksten van brieven en mailings op begrijpelijkheid en aansprekendheid. Met lezers- en bezoekersonderzoeken helpen we je om communicatiemiddelen te verbeteren. We beschikken over digitale tools waarmee we onderzoeken efficiënt en snel kunnen opzetten en uitvoeren.
 • Hertalen
  Niets zo lastig als de vertaalslag maken van het Nederlands naar het Engels. Of andersom. Hoe behoud je de gevoelswaarde? Wij hertalen, of schrijven de tekst from scratch in plain English. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.
 • Interim-ondersteuning
  Een tekstschrijver of webredacteur op locatie? Soms is dat de beste manier om in korte tijd meters te maken. Onze tekstschrijvers zijn flexibel en kunnen snel ingezet worden.
 • Trainingen
  Duidelijk corresponderen? Winnende offertes maken? Tweets met effect? We delen onze expertise graag in trainingen op maat. Informeer naar de mogelijkheden!