Contact
Menu
Leene InsideVakkennis

Verslaggeving met video: drie kansen (met succesvolle voorbeelden uit de praktijk)

Een congres, de opening van een weg of brug, of de aftrap van een nieuw project. Publiquest gaat regelmatig aan de slag met de verslaggeving rondom bijzondere gelegenheden. Soms beperkt de vraag zich tot het maken van een artikel voor een nieuwsbrief of website. Maar net zo makkelijk pakken we ook kanalen als Facebook, Twitter en LinkedIn mee – via liveblogs, vlogs en video’s. We zetten een aantal mogelijkheden op een rij, inclusief onze favoriete voorbeelden.

Publiquest adviseert over effectieve manieren om videocontent te maken en te delen. Zo is video een belangrijk onderdeel van campagnes om doelgroepen te informeren en inspireren.

Natuurlijk verzorgen we ook videoproducties, bijvoorbeeld rond events. Van vlogs en videostatements tot webinars, e-docu’s en live reports. Onze social media journalist doet bijvoorbeeld met de smartphone in woord én beeld verslag van een evenement. Live en interactief.

Tot slot trainen we met plezier uw medewerkers om zelf met een smartphone vlogs of andere video’s te maken. Dat kan via individuele coaching, of in een inspirerende fasterclass.

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? We zetten vijf van onze favoriete projecten op een rij.

Tijdens verkeersbeurs Intertraffic Amsterdam deelden we vier dagen lang de hoogtepunten met de volgers van Connecting Mobility via Twitter en LinkedIn. We gebruikten ook Storify voor samenvattende wrap-ups per dag. Zo betrokken we ook de thuisblijvers én informeerden we de beursbezoekers zelf over bijzondere momenten. Korte video-items deden de rest. Het zorgde onder meer voor extra bezoek aan de eigen stand van Connecting Mobility.

Voor dezelfde opdrachtgever maakten we tijdens de Verkeer, Mobiliteit & Parkeren Expo in Houten via vlogs langetermijncontent in de vorm van spontane gesprekken met partners en stakeholders op de beursvloer. Die vlogs werden later weer gebruikt als makkelijk deelbare input voor tweets en LinkedIn- en Facebookposts.

Onze social mediareporters kwamen voor de Provincie Zuid-Holland in actie op de publieksdag van de Parallellstructuur A12, vlak voor de openstelling. Via diverse korte reportages zorgden we onder meer via Twitter voor online zichtbaarheid van het evenement, en daarmee ook voor extra belangstellenden. De langere compilatievideo van de publieksdag werd onder meer gedeeld via Facebook en tevens op schermen vertoond tijdens officiële opening.

In opdracht van de Inspectie SZW vroegen we via een driedelige social docu aandacht voor gevaarlijke stoffen in de metaalsector. De Inspectie publiceerde de social docu via Twitter en LinkedIn. Ook de geïnterviewden deelden de content met hun volgers. Op die manier ondersteunden we de promotie van Inspectiefocus, het contentplatform van de Inspectie SZW over gevaarlijke stoffen. De social docu koppelden we inhoudelijk aan een achtergrondartikel, dat we ook deelden via sociale media. Zo kreeg de doelgroep direct een voorbeeld voorgeschoteld van wat ze kunnen verwachten van het platform.

Voor het ministerie van SZW deden we deze zomer verslag van de lancering van het programma Kansen voor alle Kinderen tijdens het VNG-jaarcongres in Goes. Zowel de korte als langere sociale mediareportages deelden we via de Twitter- en Facebookaccounts van alle partners van het programma en via de eigen kanalen. Het resultaat was meer exposure voor het startmoment en veel aandacht voor de centrale website van het programma. Verder maakten we diverse social testimonials met wethouders. Deze bondige video’s zijn onderdeel van een social campagne op LinkedIn, gericht op wethouders, raadsleden en ambtenaren.

Lees wat we verder te vertellen hebben